Изпълнителният директор на универснитетската болница Пирогов“ проф. д-р Асен Балтов

...
 Изпълнителният директор на универснитетската болница Пирогов“ проф. д-р Асен Балтов
Коментари Харесай

Уволниха спешни лекари от „Пирогов“

 Изпълнителният шеф на универснитетската болница „ Пирогов “ проф. доктор Асен Балтов уволни лекари поради гибелта на пациент след размотаване, съобщгиха от лечебното заведение. От работа са освободени всичик медици, които са били дежурни по неотложност на 16 септември. Починалият е 74-годишният Спас Добрев.
До уволнението се стигна след вътрешна инспекция, разпоредена по заповед на здравния министър проф. Николай Петров вследствие на тъжба и отворено писмо на вдовицата на покойника - Евелина Добрева.

Вътрешната инспекцията в „ Пирогов “ е открила, че дежурният екип в кабинет № 126 в Спешното поделение на болничното заведение на 16 септември не е записал в болничната осведомителна система на докарания с кола за спешна помощ на Центъра за незабавна помощ Добрев. Също по този начин не са документирани резултатите от осъществения обзор и не са му направени лабораторни проучвания.

Проверката е открила още, че не са спазени техническите и софтуерните правила, както и че дежурният екип не е направил трудовите си отговорности.

От Александровска болница пък, където пациентът е бил закаран, откакто в „ Пирогов “ не са му обърнали задоволително внимание, оповестиха, че пропуски по приемането на Спас Добрев в лечебното заведение не са открити. Там също беше разпоредена проеврка от здравния министър проф. Николай Петров.

Пациентът Спас Добрев е превозен до Спешно поделение на Александровска болница посредством Център за незабавна здравна помощ на 16 септември в 18.15 ч. – близо два часа след първичното повикване на колата за спешна помощ в дома му. Той е признат неотложно в Спешно поделение в извънредно тежко повредено общо положение, излиза наяве от отчета на проеврката в Александровска болница.

Екипът, който го е приел е направил незабавно ЕКГ, следено е артериалното му кръвно налягане, напрадени са още кислородна ресусцитация, подаване на О2 с маска; обезпечен е венозен път и са стартирани вливания на обемозаместващи разтвори, включени са лекарства за стимулация на сърдечната активност – катехоламини.

Въпреки напъните на на лекарите, Спас Добрев е изпаднал в клинична гибел. Извикан незабавно реанимационен екип е почнал кардиопулмонална ресусцитация.

В 20.25 часа той обаче умира.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР